7 Eylül 2013 Cumartesi

"Terim'le 5-10 Yılın İstikrarını Sağlamak için Anlaştık"

Haber: 'Terim'le 5-10 Yılın İstikrarını Sağlamak için Anlaştık'Tff ve Ülker'in işbirliğiyle Türkiye'nin dört bir yanından gelen yetenekli çocukları sportif ve sosyal amaçlar çerçevesinde birleştirmek için oluşturulan Futbol Köyleri Projesi için Nevşehir'in Avanos İlçesi'ne gelen Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker ve Prof.Dr.Alkin, çift kale maçı izledi. Murat Ülker ve Emre Alkin, maç sonrasında tüm sporcuları tebrik etti. Projede 6'ncı yılı geride bıraktıklarını belirten Alkin, elit bir futbolcunun yetişebilmesi için çocukluğundan itibaren 10 bin saat futbol oynaması gerektiği belirtirken şunları söyledi:

"Ülker'le beraber buraya çok ciddi bir şekilde bütçe yapıyoruz ve ders içerikleri hazırlıyoruz. Özellikle devletimizin elinin uzanmadığı, bazı mecburiyetler ya da eksiklikler nedeniyle geride kaldığı yerlerde biz özerk bir kurum olarak, Ülker'de özel bir kuruluş olarak ileriye çıktık. Çocuklar sadece futbol öğrenmiyorlar. Eİit futbolcu yetiştirmek, sadece topa vurmak da değil, aynı zamanda mental yeteneklerini arttırmak, bazı kabiliyetlerinin de sivriltmekle oluyor. Ülker ve Tff Çocuk Köyleri de bu konuda çok yol aldı."

Emre Alkin, futbol köylerinden çıkan futbolcuların Galatasaray-Bursaspor maçında golü atan Enes Ünal gibi profesyonel olduklarını belirtti.

"4 MAÇI KAZANMAK İSTİYORUZ"

Andora ile oynayacağımız milli maçı kazanacaklarına inandıklarını da kaydeden Alkin, "Önümüzdeki 4 maçı da kazanmak istiyoruz. Çünkü, play oflara katılmamız için Macaristan'ın da puan kaybetmesi lazım. Ben başaracağımıza inanıyorum" dedi.

Federasyon yönetimi olarak önümüzdeki dönemin milli takımını, önümüzdeki dönemin futbolunu dizayn etmek için göreve başladıklarını vurgulayan Alkin, son olarak şöyle konuştu:

"TERİM'LE 5-10 YILIN İSTİKRARI İÇİN EL SIKIŞTIK"

"Bunlar istikrar işi. Biz zaten Terim'le 4-5 maç için el sıkışmadık. Türk milli takımlarını önümüzdeki 5-10 yılın istikrarını sağlamak için el sıkıştık. Hem Galatasaray kulübünün hem de Fatih hocanın bu şekilde yaklaşacağını da tahmin ediyorum. Önce Türkiye, ondan sonra futbol kulüpleri diye düşünüyorum."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder