10 Eylül 2013 Salı

Milliler 'Roman' yazdı!

2014 Dünya Kupası için kader maçına çıkan Türkiye Romanya deplasmanından 2-0'lık galibiyetle dönerek Brezilya'ya gitme umutlarını attırdı.2014 Dünya Kupası Elemeleri D Grubu'nda Türkiye kader maçında Romanya'nın konuğu oldu. Arena Nationala Stadı'nda oynanan mücadeleyi Ay-Yıldızlılar Burak ve Mevlüt'ün golleriyle kazanmayı bildi.

Grup ikinciliği şansını sürdürmesi için mutlak galibiyete ihtiyacımızın olduğu maça Romanya seyircisinin de desteğiyle baskılı başladı. Ancak kısa sürede orta sahada pres yaparak ev sahibi takımın baskısını kıran A Milli Takım, Burak Yılmaz ve Umut Bulut'la pozisyon aradı. Ay-Yıldızlılar, 22. dakikada Caner Erkin'in soldan yaptığı ortada, ceza sahasında Burak Yılmaz'ın kafa vuruşuyla kaydettiği gol ile 1-0 öne geçti. Golden sonra topa daha çok sahip olan Türkiye karşısında kanatlardan etkili olmaya çalışan Romanya istediği pozisyonları bulamadı ve ilk yarı 1-0 Türkiye'nin üstünlüğüyle bitti.

İkinci yarıda beraberlik için bastıran Romanya kalemize yüklenmeye çalışsa da Türkiye savunması dikkatliydi. Kontra ataklarla gol arayan Millilerimizde Umut Bulut mutlak bir fırsatı harcarken ev sahibi ekibin bir topu direkten döndü. Maçın sonlarına doğru Romenler savunmada açıklar verdi. Son dakikaya kadar yakaladığı fırsatları değerlendiremeyen Ay-Yıldızlılarımız 90+5'te zaferi perçinleyen golü Mevlüt Erdinç ile buldu ve sahadan üç puanla ayrıldık.

Türkiye bu sonuçla puanını 13'e yükselterek üçüncü sırada yer aldı. Romanya ise 13 puanda kalarak averajla Türkiye'nin gerisine düştü. Estonya'yı 3-1 mağlup eden Macaristan ise 14 puanla ikinci sıraya yerleşti.

Maçın önemli anları:

6. dakikada savunmada kaleci Volkan Demirel ile Caner Erkin arasındaki anlaşmazlıkta, ceza sahasının sağ çaprazında araya girerek topa sahip olan Pintilii'nin şutunda, Volkan meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

10. dakikada Türkiye, Burak Yılmaz ile mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Hızlı gelişen Türkiye atağında sağ kanattan Umut Bulut'un pasında topa hareketlenen Burak Yılmaz, ceza sahasında karşı karşıya pozisyonda yaptığı zayıf vuruşta, kaleci Tatarusanu eşin yuvarlağı çeldi, savunma topu uzaklaştırdı.

14. dakikada bu kez Romanya gole çok yaklaştı. Sol kanattan gelişen Romanya atağında kaleci Volkan Demirel'in kalesini terk ederek uzaklaştırmak istediği top sol çaprazda Tanase'nin önünde kaldı. Tanase'nin aşırtma vuruşla kaleye gönderdiği topu Caner Erkin çizgi üzerinde kafayla çıkardı.

22. dakikada Türkiye öne geçti. Caner Erkin'in soldan yaptığı ortada, ceza sahasında Burak Yılmaz, iki savunma oyuncusu arasından yaptığı şık  kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 0-1

27. dakikada sağ kanattan Marica'nın yaptığı ortada, ceza alanı içinde Stancu'dan önce topa müdahale eden Ömer Toprak meşin yuvarlağı uzaklaştırdı. Rumen oyuncular bu pozisyondan sonra Ömer Toprak'ın elle oynadığını ileri sürerek hakeme itirazda bulundu.

39. dakikada Selçuk İnan'ın ceza sahası dışından sert şutunda top az farkla üstten auta gitti.

Kalan dakikalarda önemli pozisyon olmadı ve Türkiye ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder