22 Eylül 2013 Pazar

Beşiktaş Galatasaray maç özeti


http://www.haberler.com/haber-resimleri/277/besiktas-bjk-galatasaray-gs-maci-canli-5092277_3549_o.jpgDün gece oynanan zorlu derbi karşılaşmasında Galatasaray, Beşiktaş karşısında 2-1 öndeyken maç iptal edildi. Beşiktaş Galatasaray maçı özeti ve BJK GS maçı özeti burada.

Dün gece oynanan zorlu derbi karşılaşmasında Galatasaray, Beşiktaş karşısında 2-1 öndeyken maç iptal edildi. Beşiktaş Galatasaray maçı özeti ve BJK GS maçı özeti burada.

Sahasında konuk ettiği Galatasaray'a karşı özellikle mücadelenin ilk devresinde oldukça üstün bir futbol sergileyen siyah beyazlı ekip 1-0 öne geçtiği karşılaşmada ayrıca ikinci golü bulacak pozisyonlarda yakaladı ancak bir türlü ikinci golü kaydetme başarısı gösteremedi.
İlk yarıda Portekizli golcüsü Hugo Almeida ile bulduğu kafa golüyle karşılaşmada 1-0 öne geçen Beşiktaş, Fernandes önderliğinde rakip kalede ikinci golü bulmak için yoğun çabalar gösterdi ancak bu pozisyonlarda Muslera gole izin vermedi.

İlk yarıda konuk ekip Galatasaray ise çok cılız ataklar geliştirdi ve geçen yılın gol kralı oyuncusu olan Burak Yılmaz bu ataklarda takımı adına gol atma fırsatlarını bir türlü değerlendiremedi. İlk yarıda Beşiktaş defansı ise Sarı kırmızılı futbolcuları çok iyi savundu ve gol için rakip takım oyuncularına geçit izni vermedi.

İlk yarıyı 1-0 geride tamamlayan taraf olan Galatasaray, mücadelenin ikinci yarısı ile beraber maçta dengeyi sağladı ve özellikle Didier Drogba önderliğinde rakip takım kalesinde art arda ataklar ve pozisyonlar üretmeye başladı.

Beşiktaş'ın bu sezon örnek gösterilen savunma hattı ise açıklar vermeye başladı ve ikinci yarıda Engin Baytar'ın yerine oyuna giren Bruma Serdar'dan kaptığı topu ceza alanı içerisinde bulunan Drogba'ya aktardı bu futbolcu ise yerden düzgün ve kaliteli bir vuruşla topu Beşiktaş ağlarına yollayarak karşılaşmaya 1-1 beraberliği getiren isim oldu.

1-1'den sonra Beşiktaş'ın savunması bir türlü kendine gelemedi yine hatalar zinciri devam etti ve Veli Kavlak, uzaklaştırmak istediği topu Burak Yılmaz'a attı, bu futbolcuda boş pozisyondaki Drogbaya topu bıraktı Drogba ise önünde bulduğu topu güzel bir vuruşla kaleci Muslera'nın solundan bir kez daha ağlarla buluşturdu ve Galatasaray'ı 2-1 öne geçirmeyi başardı.

2-1 olunca Beşiktaş beraberlik için bastırdı ancak aranan gol bir türlü gelmedi.Maçın uzatma dakikalarında Ramon'a çok sert giren Melo kırmızı kart görürken futbolcular arasında kısa süreli tartışma çıktı. daha sonra taraftarlar olaylara karıştı ve futbolcular ve hakemler soyunma odalarına gitti. o andan sonra ise saha içerisine çok sayıda taraftar girdi ve binlerce taraftarın girdiği shaya çok sayıda çevik kuvvet polisi ve özel güvenlik güçleri saha ortasında güvenlik çemberi ve kordonu oluşturdu. Yaklaşık olarak 1 saatten fazla süren olayların ardından mücadele hakem tarafından tatil edildi.

Yaşanan olaylarla ilgili olarak sabah saatlerinde TFF'nin bir açıklama yapması beklenirken beşiktaş'lı ve Galatasaray'lı yöneticilerin bir hayli üzgün oldukları gözlerden kaçmadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder