29 Temmuz 2013 Pazartesi

Burak Yılmaz'a Büyük Onur!

Haber: Burak Yılmaz'a Büyük Onur!
Geçtiğimiz sezon Galatasaray formasıyla hem ligde hem de Şampiyonlar Ligi'nde büyük bir başarı yakalayan Burak Yılmaz, 36 farklı ülkede yayın yapan Goal.com tarafından dünyanın en iyi 20. futbolcusu seçildi. Tecrübeli futbolcu bu sıralamada Zlatan Ibrahimovic, Henrikh Mkhitaryan gibi önemli isimleri de geride bıraktı.

Burak Yılmaz, Goal.com'un 36 ülkede çalışan editörleri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda 20. sırada yer alırken, listenin ilk sırasında Lionel Messi bulunuyor.

Goal Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Erhun Geyisi, Burak Yılmaz'ın Goal 50'de 20. sırayı almasına ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

"Süper Lig'de oynayan bir Türk futbolcu, altı yıl sonra ilk kez bu listeye giriyor. Bu açıdan bakıldığında sürpriz bir durum denilebilir. Ama gerçekçi hiçbir futbolsever, Burak Yılmaz'ın böyle bir listede kendine yer bulmasını sürpriz olarak karşılamayacaktır. Dünya medyasını takip edenler, zaten Burak'ın uluslararası spor kamuoyu nezdinde nasıl bir etki yarattığı görüyordur. Tüm dünyadaki Goal edisyonlarını yöneten Sulmaan Ahmad bir gün sohbet ederken bana, "Burak bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde en sevdiğim futbolculardan biri. O tam bir Türk Falcao'su" dedi. Ben de ona Burak'ın nerelerden gelip buralara yükseldiğini anlatıp, "Bir gün Falcao için Kolombiya'nın Burak'ı denirse şaşırma" yanıtını verdim. Burak Yılmaz hem performansı hem de istatistikleriyle, ne kadar önemli bir futbolcu olduğunu herkese gösterdi."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder